II Edició del Concurs de Microrelats del Confinament Josepí i estrena d'un nou certamen de videorecomanacions

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa la segona edició del Concurs de Microrelats del Confinament Josepí i estrena d’un nou certamen de videorecomanacions culturals per als joves del municipi amb motiu de la Diada de Sant Jordi

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la Regidoria de Cultura i Normalització Lingüística, celebra la propera Diada de Sant Jordi amb la convocatòria de dos concursos, un destinat a promoure la creació literària en el format més curt amb la segona edició del Concurs de Microrelats del Confinament Josepí, i l’altre orientat a animar els joves a compartir recomanacions culturals, aquest últim amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Comunitat.

Els nous concursos s’han presentat a Sant Jordi, en el marc de les festes patronals d’aquest nucli, junt amb la publicació del recull dels escrits presentats a la primera edició del concurs de microrelats, un total de 52 obres entre les quals hi ha els dos relats finalistes i el guanyador, ‘Confinades una volta més’ de Vicent Tur i Serra.

Per a la segona edició, es mantenen els premis de la primera: un Ipad per al millor, un ebook per al segon relat més ben valorat i un xec de 100 euros per comprar productes a una llibreria. Les paraules que enguany han d’incloure els treballs, de 700 caràcters com a màxim, són: estribanco, emmorinades, impossiblar i capgireta. Els relats s’han d’enviar a l’adreça microrelatsantjosep@gmail.com abans del 31 de maig.

Les bases es poden consultar al següent enllaç: https://www.santjosep.org/wp-content/uploads/2021/04/20210407_Uns-altres_Bases_Bases-Concurs-Microrelats-del-confinament-2021-1.pdf

Pel que fa al I Concurs de Videorecomanacions Culturals per a joves Youtubers, organitzat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern, hi poden participar persones d’entre 14 i 25 anys amb vídeos en català i que tenguin una durada d’entre 30 i 120 segons. Es poden recomanar llibres o bé altres continguts audiovisuals (series i pel·lícules) i el jurat en valorarà l’originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística i la capacitat expressiva.

Els primers premis tant per la recomanació d’un llibre en català o traduït com per la recomanació d’una sèrie o pel·lícula serà d’un any de suscripció a una plataforma de continguts en català, aportada per la Direcció General de Política Lingüística. Els segons rebran un val de 50 euros per a l’adquisició de llibres, material didàctic o productes digitals, aportats per l’Ajuntament.

Consulta’n les bases