II Edició ‘Units pel nostre parlar’

El cap de setmana amb esdeveniments de la segona edició ‘Units pel nostre parlar’ ha tengut gran acolliment dels vesins i les vesines del municipi i encara queden les activitats finals del programa que culminen al dia gran des Cubells

Les activitats pel programa ‘Units pel nostre parlar’ enfilen la recta final aquesta setmana amb dos interessants conferències per a avui i demà. La regidora de Cultura, Cristina Ribas, ha convidat a assistir a Can Jeroni per descobrir més de la nostra cultura i ha fet balanç del que ha estat la programació fins al dia d’avui, «amb una gran acollida per part dels vesins i vesines de Sant Josep, malgrat ser un cap de setmana llarg amb el pont del dilluns festiu».

El Centre de Cultura Can Jeroni acull avui a les 20 hores la primera d’elles, a càrrec de l’escriptora i professora de català Emma Segura Oms, en què explicarà les claus per ‘Transmetre la nostra llengua, naturalment’. Demà a la mateixa hora serà el tècnic de Normalització del Consell Joan-Albert Ribas l’encarregat de desvetllar els misteris de l’antroponímia eivissenca en una interessant conferència carregada d’anècdotes que porta per títol ‘Llinatges d’Eivissa. Història i curiositats lingüístiques’. Joan-Albert Ribas Fuentes, tècnic de Normalització Lingüística del Consell d’Eivissa, serà qui dugui a terme aquesta conferència.

«Esperam que la gent del municipi segueixi participant tant com fins ara i es continuï omplint el pati de butaques de Can Jeroni perquè encara compta amb activitats molt interessants» ha dit Ribas.

Recordam que el programa va començar amb la inauguració de l’exposició ‘Sant Josep: gent i paisatges’ que encara es pot veure a la Sala d’Exposicions de Can Jeroni fins a l’1 de novembre.

El programa ‘Units pel nostre parlar’ posa el punt final el dijous 15 a la Sala Polivalent del Poliesportiu des Cubells, coincidint amb el dia de la seua patrona, Santa Teresa, amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Una mirada a les plantes emblemàtiques des Cubells’. Aquesta activitat està organitzada conjuntament amb l’Associació de Vesins des Cubells i estarà oberta fins al 25 d’octubre.

L’epíleg a la setmana ‘Units pel nostre parlar’ arribarà durant les festes de Nadal, quan sa Colla des Vedrà té previst celebrar un ‘Passaparaula Pagès’ a la plaça de l’Església de Sant Agustí, en unes dates que s’anunciaran properament.

Tota la programació s’ha adaptat a les condicions sanitàries amb una cabuda limitada tant a Can Jeroni com al Poliesportiu des Cubells on es realitzaran les activitats. Per assistir als esdeveniments a Can Jeroni, s’haurà de reservar una localitat a través del web cultura.santjosep.org.