Programa dos dies de projeccions a Can Jeroni

L’Ajuntament de Sant Josep programa dos dies de projeccions a Can Jeroni amb els documentals realitzats per les entitats del municipi en el marc de la Setmana Ludolingüística “Units pel nostre parlar”

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha organitzat dos dies de projeccions per poder veure els documentals produïts per les entitats del municipi amb el suport econòmic de la institució, en el marc de la quarta edició de la Setmana Ludolingüística “Units pel nostre parlar”. Amb motiu de l’interès que susciten cada any aquests audiovisuals, s’han programat dos passis diaris la primera jornada, amb projeccions a les 19 i a les 21 hores. Al primer passi tendran prioritat les persones i associacions que han participat en els audiovisuals, mentre que al segon serà amb entrada lliure fins a completar la cabuda del Centre de Cultura Can Jeroni.

Aquesta tarda, Ca sa Majora s.XXI organitza el concurs ‘Què saps d’Eivissa?’ al Centre de Cultura Can Jeroni, on es posarà a prova el coneixement de la cultura pròpia dels participants a partir de les 20 hores i a l’aparcament des Torrassí, l’Associació de Vesins de Cala Vedella celebra un taller d’astronomia amenitzat amb música a partir de les 21.30.

Un dels pilars de la Setmana Ludolingüística és la creació de material audiovisual que impulsi i preservi la cultura i la llengua pròpia d’Eivissa, amb la voluntat de recollir els testimonis d’un llegat històric, lingüístic i cultural que s’està perdent i que quedarà conservat a través d’aquests documents. En aquest context, demà dimarts, 6 es passarà el treball ‘Una reminyola per collir garroves’, obra del Club de Majors de Sant Josep on es recrea aquesta antiga pràctica, vigent fins dies recents. A continuació es projectarà una nova entrega dels Oficis de la Pagesia que documenta l’Associació de Majors de Sant Agustí i per últim l’Associació de Vesins des Cubells estrenarà ‘De bresques i caserons: apicultura tradicional a Eivissa’.

El dimecres, 7 de setembre, abans dels passis s’inaugura l’espai d’interpretació i educació ambiental de l’abella que ha posat en marxa l’Associació de Vesins des Rafal Trobat a les 19 hores i una hora més tard l’Units es trasllada de nou a Can Jeroni per reprendre les projeccions, a partir de les 20.30 hores. En aquesta segona jornada es podrà veure ‘No em faceu riure. Acudits i dites populars de Sant Jordi’ recopilats per l’associació cultural Ses Barsetes. El Grup Folklòric de Sant Jordi presenta a continuació ‘Una mirada al passat: vestit blanc, drap i justet’, continuació de l’espectacular investigació sobre el vestit de gonella que presentaren l’any passat, abans d’una xerrada sobre rap i glosa amb Vicent Marí, Palermet, Sr. À i Cristina Tirvió.

Dijous, 8 de setembre, és dia de carrer amb un taller de jocs tradicionals a la tarda a partir de les 18.30 a càrrec dels vesins de sa Raval i el concurs ‘A veure si ho saps!’ preparat pel Grup Folklòric de Sant Josep a la plaça de l’església de Sant Josep. Divendres, 9 de setembre, arriba un dels moments àlgids de la programació amb la inauguració del nou Punt d’Autoaprenentatge de Català que s’obre a Cala de Bou abans de l’estrena a Can Jeroni d’un espectacle multidisciplinar que ha preparat l’Associació de Músics d’Eivissa, ‘Una nit de tempesta’. En acabar es farà entrega dels premis del concurs Kahoot Ca sa Majora, que ha organitzat aquesta entitat. Les activitats incloses a la Setmana Ludolingüística segueixen amb distints espectacles fins al proper diumenge, 11 de setembre.