El Servei de Normalització Lingüística presenta un nou web

El Servei de Normalització Lingüística presenta un nou web on es podrà trobar tota l’oferta formativa en català i les accions per dinamitzar l’ús de la llengua

El nou espai virtual del Servei de Normalització Lingüística de Sant Josep, En Català, pretén acostar tota l’oferta de serveis del departament depenent de la Regidoria de Normalització de l’Ajuntament de Sant Josep a la ciutadania. El web, al qual s’accedeix a catala.santjosep.org, ofereix informació actualitzada de les accions del SNL i les últimes novetats en els àmbits de la formació i la dinamització que es promouen des del departament. El nou espai de divulgació de la feina del servei es posa en marxa gràcies al finançament de la Direcció General de Política Lingüística del Govern, depenent de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, amb la missió d’acostar tota aquesta feina a la ciutadania. També es posa a disposició dels vesins i vesines tota la producció audiovisual que s’ha fet des del departament en el marc de la Setmana Ludolingüística “Units pel nostre parlar”, «gràcies a la implicació de les entitats del municipi que han col·laborat en els reportatges sobre distints aspectes de la nostra cultura, des de la llengua a la indumentària tradicional», com ha explicat la regidora de Normalització, Cristina Ribas. «En els últims anys, i sobretot amb motiu de la pandèmia i per la impossibilitat d’estar junts, molta de la feina de dinamització del SNL i les conferències i xerrades d’abans es varen traslladar per força a Internet, amb la producció de continguts audiovisuals que són
un material excepcional per la conservació i divulgació del nostre patrimoni cultural gràcies als testimonis que s’han prestat a participar. Tot aquest material va creixent any rere any gràcies a les associacions i entitats del municipi, que fan una intensa feina d’investigació», explica Ribas, que diu que, superades les restriccions, la creació de reportatges i petits documentals «ha seguit guanyant empenta, perquè aquests continguts audiovisuals queden per sempre, i és una responsabilitat de tots preservar tota aquesta memòria, que ara serà molt més accessible gràcies al web».

A més dels continguts generats sobretot als dos últims anys, En Català informa del calendari de proves oficials acreditatives de coneixement del català i proporciona a les persones interessades tota la informació sobre els recursos formatius per aprendre i millorar en el coneixement del nostre idioma, amb informació puntual dels períodes d’inscripció i horaris disponibles per rebre classes formals al municipi, tant a través de les classes presencials i virtuals del SNL com a les aules del Centre d’Educació d’Adults a Sant Josep (a Sant Jordi i a Cala de Bou) o amb la llibertat i flexibilitat que proporcionen els Punts d’Autoaprenentatge.

Així mateix, al web es pot estar al dia de les accions, programes i campanyes de dinamització de l’ús del català que promou el propi SNL o en els que participa, en el marc de la coordinació que es manté amb altres administracions i entitats vinculades a la promoció de la cultura pròpia de les illes com la conselleria d’Educació, la de Cultura o l’Institut d’Estudis Eivissencs. Gràcies a l’apartat de notícies, es pot estar al dia de les novetats del departament i de tot allò relacionat amb les accions que es promouen des del Servei de Normalització Lingüística destacant les últimes novetats. També, a través d’aquest nou canal, es pot sol·licitar un servei al SNL, que s’ofereix per revisions de text i accepta altres encàrrecs de particulars com traduccions curtes, tot això sense cap cost per al ciutadà. Així mateix, des del departament de Normalització es proporciona assessorament als comerços i establiments de restauració tant per a l’elaboració de materials en català com pel que fa als ajuts als quals poden optar per a la promoció de la cultura pròpia en la seua activitat.