Guanyadors del I Concurs de Microrelats del Confinament

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia dona a conèixer els guanyadors del I Concurs de Microrelats del Confinament, per al qual es varen rebre 52 escrits

L’Ajuntament de Sant Josep ha donat a conèixer els guanyadors del I Concurs de Microrelats del Confinament, organitzat amb motiu del passat dia de Sant Jordi i dins dels actes de celebració virtual d’aquesta diada. Per a aquest concurs es varen rebre un total de 52 escrits, dels quals la regidora de Cultura, Cristina Ribas, ha destacat «el bon nivell tot i que els requisits per participar-hi no eren senzills i hi havia poc temps per presentar les obres».

La primera condició que havien de complir és que l’escrit no passàs dels 600 caràcters. La segona era que a la història hi havien d’aparèixer els mots esgarinzador, garrida, baldraca i reminyola, tots ells considerats propis i molt arrelats en la parla del municipi de Sant Josep. Per últim, tots havien de versar sobre la temàtica proposada del confinament.

Després de la deliberació del jurat, el microrelat guanyador és ‘Confinades una volta més’, escrit per Vicent Tur i Serra; el segon premi ha estat per a ‘Sense saber ben bé per què’, d’Esperança Llorens Juan; i el tercer finalista ha estat ‘Confinaroic’, de Vicent Ribas Marí. Els premis són un Ipad per al millor, un ebook per al segon i un val de 100 euros per gastar a una llibreria.

Els relats escollits es publicaran al web totsacasa.santjosep.org, on es recull l’activitat cultural del municipi mentre durin les restriccions a la mobilitat, i també se’n farà difusió en diversos formats a través de les xarxes, tot i que no es descarta alguna acció més amb tots els originals rebuts, «perquè tots ells demostren un bon nivell i creim que poden tenir la seua oportunitat per arribar als lectors», ha dit Ribas.